Atacantul uruguayan Luis Suarez se pregăteşte să semneze cu echipa americană de fotbal Inter Miami, la care evoluează bunul său prieten Lionel Messi, cu care a fost coleg la FC Barcelona, a anunţat presa sud-americană.

Luis Suarez, GremioFoto: SILVIO AVILA / AFP / Profimedia

Luis Suarez și Lionel Messi, în aceeași echipă la Inter Miami în MLS

Suarez, în vârstă de 36 de ani, îşi va încheia luna viitoare contractul cu formaţia braziliană Gremio Porto Alegre, iar apoi se va deplasa în Statele Unite pentru a finaliza negocierile cu Inter Miami şi a deveni jucătorul francizei din Florida începând din ianuarie.

„El Pistolero” va semna un contract pe un an cu gruparea la care David Beckham este unul dintre acționari, cu posibilitatea unei opţiuni pentru un sezon suplimentar, potrivit postului argentinian de televiziune TyC Sports, citat de Agerpres.

>> Discursul lui Lionel Messi după ce a câștigat al optulea Balon de Aur - Legenda omagiată și cât va mai juca fotbal

Luis Suarez şi Lionel Messi au fost coechipieri la FC Barcelona timp de şase sezoane.

Uruguayanul îi va reîntâlni, de asemenea, la Inter Miami, pe spaniolii Sergio Busquets şi Jordi Alba, cu care a fost de asemenea coleg la echipa catalană.

Lionel Messi, campion mondial cu selecţionata Argentinei în decembrie 2022, a primit luni trofeul Balonul de Aur pentru a opta oară în cariera sa.