​Arabia Saudită este singura rămasă în cursa de organizare a Campionatului Mondial de fotbal din 2034, asta după ce Australia (singurul contracandidat) a renunțat la candidatură.

Trofeul Campionatului Mondial de Fotbal Foto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Arabia Saudită, gata să organizeze CM 2034 atât vara, cât și iarna

Conform lefigaro.fr, Federația de Fotbal din Arabia Saudită a informat că turneul final de peste 11 ani va putea fi organizat atât vara (așa cum se întâmplă de zeci de ani / mai puțin ultimul CM din Qatar), dar și iarna (după modelul competiției de anul trecut).

FIFA a anunțat că Arabia Saudită este singurul candidat, iar acum lipsește doar o confirmare oficială din partea forului mondial care să anunțe gazda CM din 2034.

„Suntem pregătiţi să facem faţă tuturor posibilităţilor. Există multe tehnologii noi care pot fi folosite pentru a răci stadioanele sau pentru a adăuga unităţi de aer condiţionat, ca să nu mai vorbim de faptul că multe oraşe din regat se bucură de o atmosferă foarte plăcută pe timpul verii” - Yasser Al-Misehal, şeful fotbalului saudit.

Candidatura Arabiei Saudite apare la doar un singur an după ce turneul final din 2022 a avut loc în Qatar. A fost primul Mondial care a fost organizat în afara verii (a avut loc în noiembrie și decembrie).

În regiunea Golfului, vara temperaturile pot ajunge până la 50 de grade Celsius, ceea ce face foarte greu organizarea unui CM de fotbal în această perioadă.