Olympique Marseille și Olympique Lyon trebuiau să joace duminică în etapa a zecea din Ligue 1, dar meciul a fost amânat după ce autobuzul oaspeților a fost atacat de suporterii gazdelor, iar antrenorul Fabio Grosso a fost rănit. Ca urmare a incidentelor, Lyon a anunțat că va depune plângere.

Autocarul distrus al celor de la LyonFoto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

>> VIDEO Scene incredibile în Franța - Autocarul lui Lyon, atacat cu pietre / Antrenorul, cu fața plină de sânge

Olympique Lyon va depune plângere după ce autobuzul echipei a fost atacat de fanii lui Marseille

Liga Profesionistă Franceză a amânat meciul după incidentele petrecute cu aproape o oră înainte de începutul meciului de pe Stade Velodrome.

Autobuzul lui Lyon a fost atacat cu pietre şi mai multe geamuri au fost sparte. Antrenorul Fabio Grosso a coborât din autocar cu faţa sângerândă, iar secundul Raffaele Longo a fost lovit la un ochi.

„Duminică seara, la intrarea în stadionul Velodrome, mai mulţi indivizi au atacat violent autocarul echipei Olympique Lyon, precum şi staful şi jucătorii. Şase autobuze cu suporteri ai Olympique Lyon au fost, de asemenea, vizate. Astfel de atacuri au avut loc în trecut, Olympique Lyon a regretat de fiecare dată, dar duminică, 29 octombrie, situaţia a ajuns să ia o nouă turnură spre mai rău.

Mai multe geamuri securizate au fost spulberate de proiectile grele de natură necunoscută. Aceleaşi proiectile au pătruns şi în interiorul autocarului.

Antrenorul Fabio Grosso şi secundul său Raffaele Longo au fost loviţi direct şi au suferit răni grave la nivelul feţei în urma atacului. Jucătorii şi personalul de la bordul autocarului au fost, de asemenea, profund afectaţi de violenţa atacului, pe care Olympique Lyon îl condamnă cu fermitate.

Iniţial, aşa cum a indicat reprezentantul OL la începutul şedinţei de criză, antrenorul şi jucătorii, animaţi de curajul lor, au dorit ca meciul să aibă loc.

Ulterior, reprezentantul OL a fost informat despre starea fizică a lui Fabio Grosso şi a asistentului său Raffaele Longo, mult mai gravă decât se aştepta, precum şi despre avizul medical negativ şi starea psihologică a jucătorilor. Acesta a anunţat apoi o schimbare a situaţiei, indicând că va fi imposibil de jucat meciul.

Având în vedere gravitatea situaţiei şi a incidentului, prefectul şi arbitrul au decis să nu se joace meciul duminică, lucru pe care Olympique Lyon îl înţelege pe deplin, în contextul în care era evident imposibil ca partida să se desfăşoare. Clubul va depune o plângere în zilele următoare şi va sprijini pe oricine doreşte să facă acelaşi lucru.

În cele din urmă, Olympique Lyon regretă că acest tip de situaţie se repetă în fiecare an la Marsilia şi solicită autorităţilor să ia în considerare gravitatea şi repetarea acestui tip de incident înainte ca o tragedie şi mai gravă să aibă loc”, se arată în comunicatul clubului Olympique Lyon, potrivit News.ro.

Patronul lui Lyon, dezvăluiri despre starea antrenorului Fabio Grosso: „Nu putea susține o conversație”

John Textor, patronul lui Olympique Lyon, a oferit detalii despre starea antrenorului Fabio Grosso.

„Nu putea susține o conversație, avea cioburi de sticlă pe față. Nu doar cioburile erau problema, vorbim de impactul unui obiect, de o lovitură.

A fost nevoie de intervenția medicilor, a fost o scenă șocantă. Am încercat să stau de vorbă cu el, să văd cum este, dar părea că nu este lucid” - John Textor pentru Prime Video.

Olympique Marseille condamnă comportamentul fanilor: „O mână de oameni inconștienți”

De cealaltă parte, Olympique Marseille a condamnat comportamentul fanilor vinovaţi de „incidentele inacceptabile” de duminică seară şi a precizat că se va conforma deciziei Ligii Franceze.

„Olympique Marseille deplânge incidentele inacceptabile care au avut loc în apropierea Stade Orange Vélodrome, în care au fost vizate autocarul echipei profesioniste şi autobuzele suporterilor lui Olympique Lyon.

Clubul îi urează antrenorului Fabio Grosso de la Lyon o recuperare rapidă şi condamnă cu fermitate aceste comportamente violente, care nu îşi au locul în lumea fotbalului sau în societate.

Din cauza unei mâini de oameni inconştienţi, petrecerea planificată pentru această seară a fost ruinată şi 65.000 de fani au fost privaţi de prezenţa la un meci de fotbal.

Clubul se conformează deciziei luate de Liga Profesionistă de Fotbal şi stă la dispoziţia acesteia pentru ca meciul programat pentru duminică, 29 octombrie, să aibă loc pe Stade Orange Vélodrome cât mai curând posibil şi în cele mai bune condiţii” - Olympique Marseille.