Real Madrid a câștigat derby-ul din LaLiga, cu FC Barcelona (2-1), iar Jude Bellingham a avut o nouă prestație fantastică în tricoul echipei care a plătit peste 100 de milioane de euro pentru a-l aduce în această vară pe Santiago Bernabeu.

Jude BellinghamFoto: Michael Wyke / AP / Profimedia

Jude Bellingham, dublă la primul meci împotriva Barcelonei

Jude Bellingham a luat parte la primul „Clasico” de la transferul la Real Madrid, iar mijlocașul englez i-a răsplătit cu vârf și îndesat pe „los blancos” pentru încrederea acordată.

Cu 8 goluri reușite în acest sezon de LaLiga până la meciul cu Barcelona, britanicul a ieșit la rampă în repriza a doua, iar la scorul de 1-0 pentru catalani a restabilit egalitatea cu un șut fabulos, ce nu a putut fi scos de Ter Stegen.

Mai mult decât atât, mijlocașul lui Real Madrid și-a desăvârșit opera în prelungiri, când a apărut la finalizare și l-a învins pentru a doua oară pe portarul german.

La finalul disputei, Carlo Ancelotti a avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorului care i-a adus foarte multe puncte Realului și a vorbit și despre lupta la titlu din Spania.

„Secretul jocului a fost diferența de atitudine de la prima la a doua repriză. În prima repriză am fost lenți, leneși, nu foarte agresivi. În a doua, dimpotrivă. Uneori se întâmplă să nu joci așa cum vrei. Nu eram la nivelul nostru. Uneori se poate întâmpla. A fost o primă parte de uitat. Din fericire, a doua a fost diferită și am reușit să câștigăm.

Bellingham a fost foarte eficient. Primul gol a fost grozav. Da, suntem surprinși de Bellingham. Mai ales de eficacitate. A marcat o mulțime de goluri. Ceea ce a surprins astăzi a fost șutul. Bellingham poate ajunge 25 de goluri pentru că a început foarte bine. Nu-l aveam în cap ca marcator.

Bellingham arată ca un veteran. Are o atitudine foarte bună. Golul egalizator a schimbat dinamica. Mai multă putere, mai multă energie din partea noastră și mai multă slăbiciune pentru Barca, care până în acel moment jucase mai bine. Sezonul este foarte lung pentru toată lumea. Barca este încă o echipă grozavă. Trebuie să lupți până la final!” - a transmis „Don” Carlo, potrivit MARCA.

LaLiga, clasament

1. Real Madrid 28p / 11 mj

2. Girona 28p / 11 mj

3. FC Barcelona 24p / 11 mj

4. Atletico Madrid 22p / 9 mj

5. Real Sociedad 18p / 10 mn

6. Ath Bilbao 17p / 10 mj

7. Rayo Vallecano 16p / 10 mj