FC Sevilla a anunţat că un suporter cu „comportament rasist şi xenofob” a fost scos din stadion la meciul cu Real Madrid, iar Vinicius Junior a reacționat pe rețelele de socializare.

Vinicius, tinta rasismului in LaLigaFoto: Jose Miguel Fernandez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO LaLiga: Real Madrid, pas greșit în meciul cu Sevilla – Prima remiză pentru elevii lui Carlo Ancelotti

Vinicius Junior, din nou ținta rasismului: „Trebuie să fie pedepsiți și din punct de vedere penal”

„FC Sevilla condamnă orice comportament rasist şi xenofob şi va colabora îndeaproape cu autorităţile pentru a se asigura că se iau măsurile corespunzătoare. Acest comportament nu are ce căuta la FC Sevilla”, a precizat clubul din LaLiga.

Într-o fotografie postată pe rețelele de socializare, un bărbat imită o maimuţă, gest îndreptat către Vinicius. Starul brazilian al celor de la Real Madrid a reacționat pe X (fostul Twitter).

„Felicitări celor de la Sevilla pentru acțiunea lor rapidă și pentru că au pedepsit încă un episod trist pentru fotbalul spaniol.

Din nefericire, mi s-a arătat o înregistrare video cu un alt act rasist la meciul de sâmbătă, de data aceasta comis de un copil. Îmi pare foarte rău că nu a existat nimeni care să-l educe. Eu investesc, și investesc mult, în educația din Brazilia pentru a forma cetățeni cu atitudini diferite de acestea.

Chipul rasistului de astăzi este postat pe toate site-urile, așa cum a fost și în alte câteva ocazii. Sper ca autoritățile spaniole să își facă partea lor și să schimbe legea odată pentru totdeauna. Acești oameni trebuie să fie pedepsiți și din punct de vedere penal.

Ar fi un prim pas foarte bun pentru a ne pregăti pentru Cupa Mondială din 2030. Sunt la dispoziție pentru a ajuta.

Îmi pare rău că par repetitiv, dar acesta este episodul izolat cu numărul 19. Și continuă...” - Vinicius Junior pe X.

Sevilla și Real Madrid și au oferit sâmbătă o partidă spectaculoasă încheiată cu scorul de 1-1, în etapa a zecea din LaLiga, madrilenii marcând un gol și un autogol.