La aproape un an de când familia Glazer a anunțat că scoate la vânzare clubul Manchester United, un acord cu unul dintre cei mai bogați oameni din Marea Britanie este aproape să fie semnat la sfârșitul acestei săptămâni.

Manchester UnitedFoto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sir Jim Ratcliffe va plăti 1,5 miliarde de euro pentru 25% din acțiunile lui Manchester United

Deși oferta șeicului qatarez Jassim Bin Hamad Al Thani ajunsese la aproape 7 miliarde de euro pentru controlul complet al clubului, acesta și-a retras sâmbătă intenția de achiziționare a clubului englez.

Totuși, acesta se va vinde, însă nu în totalitate, ci într-un procent de 25%, miliardarului britanic Jim Ratcliffe.

Compania deținută de acesta, Ineos, va prelua controlul complet al operațiunilor fotbalistice de la Manchester United, după ce oferta sa va primi aprobarea consiliului de administrație la sfârșitul acestei săptămâni, scrie Daily Mail.

Fan declarat al lui United încă din tinerețe, Ratcliffe va plăti aproximativ 1,5 miliarde de euro pentru un sfert din acțiunile clubului, un prim pas pentru o cumpărare completă în etape.

Acesta a promis să readucă echipei gloria de odinioară, încercând să liniștească suporterii care abia așteaptă să vadă clubul scăpat de familia Glazer.

Manchester United nu este singurul club din Premier League pe care Ratcliffe a încercat să îl cumpere, miliardarul fiind interesat și de Chelsea anul trecut, înainte ca Roman Abramovich să cedeze clubul din Londra lui Todd Boehly, pentru 2,5 miliarde de lire sterline.

Jim Ratcliffe se afla în 2020 pe locul 2 al celor mai bogați britanici, cu o avere netă estimată la 23 de miliarde de lire sterline.