După ce FIFA a anunțat oficial că Mondialul din 2030 se va desfășura în șase țări, reacțiile au început să apară, pro sau contra. Sepp Blatter consideră organizarea acestuia una „absurdă”.

Sepp BlatterFoto: Alessandro Crinari / AP - The Associated Press / Profimedia

>> OFICIAL Țările care vor găzdui CM 2030 - Premieră în istoria Cupei Mondiale

Sepp Blatter crede că FIFA „distruge” turneul final al Cupei Mondiale din 2030

Sepp Blatter, în vârstă de 87 de ani, preşedintele FIFA din 1998 până în 2015, când a fost îndepărtat în urma scandalului FIFAgate, a fost de mai multe ori dur cu urmaşul său, Gianni Infantino.

Anul trecut, Blatter a spus că atribuirea Mondialului din 2022 Qatarului a fost o „greşeală”.

Acum, el a calificat drept „absurd” decizia forului fotbalistic mondial de a găzdui ediţia din 2030 în şase ţări de pe trei continente.

Maroc, Spania şi Portugalia au fost desemnate miercuri gazde ale Cupei Mondiale din 2030, în timp ce Uruguay, Argentina şi Paraguay vor găzdui primele meciuri ale turneului pentru a marca centenarul competiţiei.

O decizie nefastă, în opinia lui Blatter. „Este absurd să distrugi turneul în acest fel. Faza finală a Cupei Mondiale este un eveniment compact”, a spus elveţianul, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, ediţia din 2030 ar fi trebuit să se desfăşoare „exclusiv în America de Sud din motive istorice”, pentru a celebra centenarul turneului, a cărui primă ediţie a fost organizată şi câştigată de Uruguay.

>> Președintele FIFA, explicații după ce s-a anunțat că Mondialul din 2030 se va disputa pe trei continente