Fostul internațional Dănuț Lupu, condamnat luni definitiv la 7 luni de închisoare cu executare, a anunțat că se va preda duminică pentru a fi încarcerat.

Danut LupuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dănuț Lupu cere să fie tratat cu demnitate în momentul arestării

Fostul fotbalist se află în Dubai și a cerut să fie tratat cu demnitate la întoarcerea în România. Lupu va fi preluat de pe Aeroportul Otopeni și dus la Penitenciarul Rahova.

„Voi ajunge astăzi în România să mă predau. Vin din Dubai, acolo unde am fost cu soția mea. Voi ateriza astăzi în România.

Sper din tot sufletul ca la aeroport să nu se facă spectacol și lucrurile să decurgă normal, astfel încât toată lumea să își facă datoria.

Bineînțeles, eu îmi voi duce crucea, dar sper că voi fi lăsat să fac asta cu demnitate. Mă predau astăzi, pentru azi erau și biletele de avion de întoarcere.

Îmi voi ispăși pedeapsa pe care am primit-o conform legii. Din acest moment nu o să mai dau niciun fel de declarație și sper ca toată lumea să fie bine, în special familia mea” - Dănuț Lupu, citat de Fanatik.

Dănuț Lupu, condamnat definitiv la 7 luni de închisoare cu executare

Amintim că fostul internațional român a fost condamnat definitiv la 7 luni de închisoare cu executare, după ce a fost prins în mai multe rânduri conducând fără permis.

Curtea de Apel București a menținut astfel decizia primei instanțe, care în luna iunie l-a condamnat pe Dănuț Lupu la 7 luni și 10 zile de închisoare.

Potrivit Gândul, Lupu (56 ani) a rămas fără permis de conducere în 2001, după ce s-a urcat beat la volan.

Fostul fotbalist ar fi încercat de mai multe ori să obțină din nou dreptul de a conduce, dar a picat de fiecare dată proba teoretică. A fost prins de mai multe ori conducând fără permis, ultima dată în iunie 2022, când a fost oprit de o brigadă a Poliţiei Rutiere, care i-a întocmit dosar penal, fiind apoi trimis în judecată.

În februarie 2023, Judecătoria Cornetu l-a condamnat la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare, având în vedere că el mai avea o condamnare anterioară de 6 luni cu suspendare, primită în iulie 2020 la Curtea de Apel Galaţi, tot pentru conducere fără permis.

Prins conducând de mai multe ori fără permis, Lupu a explicat că se grăbea să ajungă la spital.