Fostul internațional Dănuț Lupu - condamnat luni definitiv la 7 luni de închisoare cu executare - a fost dat în urmărire de către Poliția Română, în condițiile în care nu s-a predat pentru a fi încercerat. Fostul fotbalist a spus, într-o primă reacție după decizia instanței, că este plecat din țară și că ar urma să se întoarcă sâmbătă sau duminică.

masina politieFoto: Agerpres

Datele fostului fotbalist au fost publicate pe site-ul Poliției Române, la rubrica „Persoane urmărite”.

Dănuț Lupu a declarat pentru Fanatik că nu se află în România și că urmează să revină sâmbătă sau duminică: „Sunt cam singurul din generația mea care am rămas însurat cu prima soție. Și, din nefericire pentru ea, pe 5 octombrie e ziua ei de naștere. De aia am și ales să mă întorc sâmbătă sau duminică”.

Amintim că fostul internațional român a fost condamnat definitiv la 7 luni de închisoare cu executare, după ce a fost prins în mai multe rânduri conducând fără permis.

Curtea de Apel București a menținut astfel decizia primei instanțe, care în luna iunie l-a condamnat pe Dănuț Lupu la 7 luni și 10 zile de închisoare.

Potrivit Gândul, Lupu (56 ani) a rămas fără permis de conducere în 2001, după ce s-a urcat beat la volan.

Fostul fotbalist ar fi încercat de mai multe ori să obțină din nou dreptul de a conduce, dar a picat de fiecare dată proba teoretică. A fost prins de mai multe ori conducând fără permis, ultima dată în iunie 2022, când a fost oprit de o brigadă a Poliţiei Rutiere, care i-a întocmit dosar penal, fiind apoi trimis în judecată.

În februarie 2023, Judecătoria Cornetu l-a condamnat la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare, având în vedere că el mai avea o condamnare anterioară de 6 luni cu suspendare, primită în iulie 2020 la Curtea de Apel Galaţi, tot pentru conducere fără permis.

Prins conducând de mai multe ori fără permis, Lupu a explicat că se grăbea să ajungă la spital.