UEFA a revenit asupra deciziei de suspendare a echipelor din Rusia din toate competițiile europene, după ce Vladimir Putin a dictat invadarea Ucrainei. Forul continental a anunțat revenirea formațiilor sub 17 ani în aceste competiții.

Aleksander CeferinFoto: Armando Franca / AP / Profimedia

UEFA a decis ca echipele rusești sub 17 ani să revină în competițiile europene

Din februarie 2022, UEFA a decis ca echipele de club și cele naționale să nu mai participe în competițiile europene pe care le organizează.

Decizia a venit ca urmare a războiului declanșat de Rusia în Ucraina, însă la mai bine de un an distanță, forul continental a revenit la sentimente mai bune față de echipele rusești.

Concret, UEFA a anunțat prin președintele Aleksander Ceferin că o parte dintre formațiile rusești vor reveni în competițiile europene, mai exact, cele cu jucători de până la 17 ani.

În același timp, UEFA le va interzice acestor echipe să afișeze drapelul Rusiei, să intoneze imnul național și să îmbrace echipamentul obișnuit al echipei naționale.

„Suspendarea pe care UEFA a dictat-o echipelor din Rusia reflectă încercarea de a ține piept violenței și agresiunii. UEFA este determinată să își mențină această poziție până la finalul războiului, atunci când pacea va fi restaurată.

Totuși, să îi interzicem pe copii din competițiile noastre, înseamnă nu doar că nu reușim să le recunoaștem drepul fundamental la dezvoltare, dar îi discriminăm direct.

Dacă le vom da oportunitatea să joace împotriva fotbaliștilor de aceeași vârstă din întreaga Europa, investim în ceea ce noi sperăm că va fi o generație mai strălucitoare și mai capabilă.” - a transmis președintele Aleksander Ceferin pentru tuttomercatoweb.com.