Alejandro Balde, unul dintre cei mai promițători jucători ai clubului FC Barcelona, a semnat prelungirea contractului cu formația condusă de Xavi Hernandez și va rămâne la echipă până în vara anului 2028.

Alejandro BaldeFoto: Tom Goyvaerts / Zuma Press / Profimedia

Alejandro Balde a semnat prelungirea contractului cu Barcelona

Alejandro Balde este un produs al celebrei academii de fotbal „La Masia”, iar Barcelona face tot posibilul pentru a-l păstra la echipă o perioadă îndelungată.

Rămasă fără Jordi Alba în această vară, Barcelona a decis să îi propună un nou contract lui Balde, iar acesta a semnat un acord valabil până în vara anului 2028.

Mai mult decât atât, jucătorul de doar 19 ani de la Barcelona va avea și o clauză de reziliere pe măsură: un miliard de euro.

Alejandro Balde și-a făcut apariția la echipa de seniori a Barcelonei în vara anului 2022, iar în sezonul precedent a strâns în total 44 de apariții în toate competițiile pentru catalani.

Mai mult decât atât, Balde a marcat un gol și a oferit și 7 pase decisive.

Jucătorul spaniol nu a ratat niciun meci în această stagiune pentru Barcelona, fiind titular în toate meciurile de campionat, dar și în disputa din UEFA Champions League, cu Royal Antwerp (5-0).

50 de milioane de euro este cota de piață a acestuia, conform Transfermarkt.