Julian Nagelsmann, care a pregătit ultima oară echipa Bayern Munchen, îi va lua locul lui Hansi Flick în funcția de selecţioner al naţionalei Germaniei, anunţă publicaţia germană Sport Bild.

Julian NagelsmannFoto: ANGELIKA WARMUTH / AFP / Profimedia

Julian Nagelsmann va fi noul selecționer al Germaniei

Nagelsmann, în vârstă de 36 de ani, rămas fără angajament după ce a fost concediat de clubul bavarez, urmează să conducă Nationalmannschaft la turneul final al Campionatului European - EURO 2024, care va fi găzduit de Germania.

Sport Bild precizează că Julian Nagelsmann şi oficialii Federaţiei germane de fotbal (DFB) au convenit, în principiu, să lucreze împreună până la EURO 2024, rămânând de clarificat doar detaliile finale ale acordului. Salariul lunar pentru postul de selecţioner al Germaniei se ridică la aproximativ 400.000 de euro, conform sursei citate.

Hansi Flick a fost demis pe 10 septembrie din postul de selecţioner, după rezultatele slabe ale naţionalei germane, care a obţinut doar o victorie în ultimele cinci meciuri.

Directorul sportiv al echipei Germaniei, Rudi Voller, a condus echipa la amicalul câştigat săptămâna trecută de Germania în faţa Franţei (2-1), însă a anunţat că nu va rămâne la cârma naţionalei, scrie Agerpres.