Portugalia a făcut spectacol la ultimul meci din grupa de calificare pentru Campionatul European din 2024 și a surclasat selecționata din Luxemburg, scor 9-0.

Jucătorii naționalei Portugaliei celebrând golulFoto: VLADIMIR SIMICEK / AFP / Profimedia

Goncalo Inacio, Goncalo Ramos și Diogo Jota au marcat câte o dublă în disputa cu Luxemburg

Echipa națională de fotbal a Portugaliei se îndreaptă cu pași repezi către calificarea la Campionatul European din 2024.

Formația pregătită de Roberto Martinez a făcut spectacol în cel de-al șaselea joc al Grupei J și s-a impus în fata Luxemburgului cu scorul de 9-0.

Fără Cristiano Ronaldo, lusitanii au rezolvat partida încă din prima repriză, scorul pauzei fiind 4-0.

Goncalo Inacio (min 12 și min 45+4) și Goncalo Ramos (min 18 și min 34) au înscris câte o dublă, iar în repriza a doua Diogo Jota a dus scorul la 5-0, grație reușitei din minutul 57, din pasa lui Bruno Fernandes.

În minutul 67, jucătorul lui Liverpool a trecut în rolul de servant și i-a pasat decisiv lui Ricardo Horta, care nu l-a iertat pe Anthony Moris.

Portughezii au continuat să atace, iar 10 minute mai târziu Jota a făcut dubla, la capătul unei acțiuni la care a trimis puternic din câțiva metri.

Bruno Fernandes a marcat pentru 8-0 (min 83) în situație de 1 la 1 cu portarul, însă cel care a închis tabela a fost Joao Felix, care a șutat superb la vinclu din marginea careului (min 88).

Cu această victorie, Portugalia ajunge la 6 victorii din 6 și 18 puncte acumulate. Lusitanii au un golaveraj incredibil, 24 de goluri marcate și 0 primite.

Luxemburg rămâne pe locul 3, cu 10 puncte.

Preliminarii Euro 2024, rezultate:

Armenia - Croația 0-1

Islanda - Bosnia și Herțegovina 1-0

Letonia - Țara Galilor 0-2

Portugalia - Luxemburg 9-0

Slovacia - Liechtenstein 3-0