Echipa națională de fotbal a Spaniei a făcut spectacol în cel de-al treilea meci al grupei de calificare pentru Campionatul European din 2024 și a surclasat-o pe Georgia, într-un joc încheiat cu scorul de 7-1.

Jucătorii naționalei SpanieiFoto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Lamine Yamal, cel mai tânăr debutant și marcator din istoria naționalei Spaniei

Naționala Spaniei a făcut un meci fantastic în preliminariile pentru Campionatul European din 2024 și a învins Georgia în deplasare, la capătul unui duel controlat în totalitate de „Furia Roja”.

La pauză scorul era deja 4-0 în favoarea ibericilor. Alvaro Morata a deschis scorul în minutul 22 al partidei, iar 5 minute mai târziu avantajul deja s-a dublat, după un autogol a lui Kvirkvelia.

Dani Olmo a punctat pentru 3-0 (min 38), iar Alvaro Morata a stabilit scorul primei reprize cu 5 minute înaintea pauzei.

Primul moment istoric al serii s-a petrecut în minutul 44, când Lamine Yamal l-a înlocuit pe Dani Olmo. Jucătorul Barcelonei a devenit cel mai tânăr debutant din istoria naționalei Spaniei, la vârsta de 16 ani și 57 de zile.

În a doua repriză, Spania și-a continuat recitalul, iar Morata și-a desăvârșit hat-trick-ul în minutul 66. Nico Williams a înscris golul 6 al oaspeților (min 68), iar o nouă pagină de istorie s-a scris în minutul 74, când Yamal a marcat pentru 7-1.

Tânărul jucător a devenit și cel mai tânăr marcator din istoria naționalei Spaniei.

Giorgi Chakvetadze a înscris singura reușită a georgienilor (min 49).

Spania a urcat astfel pe locul doi în Grupa A și a acumulat 6 puncte. Georgia rămâne pe locul 4, cu 4 puncte.