Naționala Franței a obținut a cincea victorie consecutivă în grupa de calificare pentru Campionatul European din 2024, după ce a învins Irlanda cu scorul de 2-0.

Jucătorii naționalei Franței celebrează golulFoto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Marcus Thuram, primul gol în tricoul naționalei Franței

Selecționata din Hexagon își continuă parcursul excelent din grupa de calificare pentru Campionatul European din 2024.

Vicecampioana mondială a învins-o fără emoții pe Irlanda, scor 2-0, în urma unui meci dominat de formația pregătită de Didier Deschamps.

Deschiderea de scor a venit în minutul 19. Kylian Mbappe i-a așezat mingea lui Aurelien Tchouameni, iar mijlocașul celor de la Real Madrid a înscris cu un șut superb plasat la colțul lung.

Selecționerul Franței a primit însă și o veste proastă. Olivier Giroud, cel mai important marcator din istoria echipei naționale, s-a accidentat și a părăsit terenul în lacrimi, în minutul 26 al partidei.

Marcus Thuram a fost cel care l-a înlocuit, iar fiul fostului mare fundaș al Franței a marcat pentru 2-0 (min 48) cu un șut perfect din întoarcere.

Oaspeții au avut și ei o șansă foarte mare prin Ogbene, însă lovitura de cap a acestuia a fost respinsă extraordinar de Mike Maignan.

Ousmane Dembele putea face 3-0 pentru gazde, dar fotbalistul celor de la Paris Saint Germain a tras puternic în bară.

Cu acest rezultat, naționala Franței acumulează 15 puncte din tot atâtea posibile și este lideră în grupa B, fiind și fără gol primit.

Preliminarii Euro 2024, rezultate

Kazahstan - Finlanda 0-1

Lituania - Muntenegru 2-2

Cehia - Albania 1-1

Danemarca - San Marino 4-0

Franța - Irlanda 2-0

Olanda - Grecia 3-0

Polonia - Insulele Feroe 2-0

Serbia - Ungaria 1-2

Slovenia - Irlanda de Nord 4-2