Klaksvik este una dintre surprizele plăcute din actualul sezon de cupe europene. Formația din Insulele Feroe se lupta la un moment dat pentru accederea în grupele UEFA Champions League, însă a ajuns să joace în Conference League.

Jucătorii echipei KlaksvikFoto: Lucas Frayssinet / AFP / Profimedia

Klaksvik, singura echipă din Insulele Feroe care joacă în cupele europene

Insulele Feroe au o populație de aproximativ 54.000 de oameni.

Chiar și așa, pe plan sportiv țara a avut de câștigat enorm în acest sezon, după ce Klaksvik a reușit să ajungă în premieră în grupele unei competiții europene.

Echipa cu un lot cotat la doar 2.9 milioane de euro a început din turul 1 preliminar al UEFA Champions League și a eliminat pe parcurs Ferencvaros, Hacken și a fost la doar un pas de a o elimina pe Molde (a pierdut cu 3-2 la general).

Feroezii au picat în play-off-ul Europa League cu Sheriff Tiraspol, dar au pierdut și această dublă cu scorul de 3-2 general.

Așadar, aceștia au picat automat în grupele UEFA Conference League, unde vor juca cu Slovan Bratislava, Lille și Olimpija Ljubljana.

Un alt lucru impresionant în ceea ce privește această echipă din Insulele Feroe este stadionul unde se va juca.

Djúpumýra Stadium are o capacitate de 2.500 de locuri și va găzdui pentru prima oară în istorie meciuri de cupe europene.

Arena este situată în inima unui peisaj fantastic, ce pare a fi desprins din filmele de science-fiction.