Timp de 15 ani, Cristiano Ronaldo și Lionel Messi s-au tot provocat în depășirea recordurilor. Au fost rivali, dar niciodată dușmani, după cum precizează portughezul. Duelul a luat sfârșit, fiecare luând-o pe drumul său: unul în Arabia Saudită, iar celălalt în SUA.

Cristiano Ronaldo vs Lionel MessiFoto: Nicolň Campo / ddp USA / Profimedia

Prezent la echipa națională a Portugaliei, Cristiano a fost întrebat într-o conferință de presă despre rivalitatea fantastică cu Messi.

Atacantul lusitan a spus că totul s-a încheiat, că au fost 15 ani frumoși în care publicul s-a bucurat de rivalitatea lor și că deși nu sunt prieteni, cei doi se respectă foarte mult.

„Dacă îl iubeşti pe Cristiano, nu eşti obligat să-l urăşti pe Messi. Și invers. Amândoi am schimbat istoria fotbalului şi suntem respectaţi. A fost bine, le-a plăcut spectatorilor. Rivalitatea s-a terminat. El merge pe drumul lui, eu pe al meu. În acest moment, amândoi facem lucrurile bine.

Continuă să joace (n.r. Messi), moștenirea sa merge mai departe. Am fost 15 ani rivali pe aceeași scenă și am fost nu neapărat prieteni, dar colegi de profesie. Ne respectăm reciproc foarte mult” - Cristiano Ronaldo, despre rivalitatea cu Lionel Messi.

Ajuns la 38 de ani, Cristiano nu se gândește la retragere, mai mult de atât el precizând că țintește tot mai sus.

„Ţintesc şi mai sus. Atâta timp cât joc, vreau să pun ştacheta foarte sus, trebuie să gândesc la lucruri importante. Vreau să continui, pentru că mă simt bine şi util, dar orice se poate întâmpla”, a conchis Cristiano Ronaldo.

Aflat sub contract cu Al Nassr, Ronaldo a reușit în weekendul trecut să marcheze golul cu numărul 850 din întreaga carieră.

Nici lui Lionel Messi nu-i merge rău la Inter Miami: a dat două pase de gol în victoria obținută de gruparea din Florida în ultima etapă din MLS, meci câștigat cu 3-1 pe terenul campioanei Los Angeles FC.

De la sosirea sa, Inter Miami nu a pierdut vreun meci, înregistrând 10 victorii și o remiză. Messi a marcat 11 goluri deja pentru formația din Florida și a oferit opt pase decisive.