Barcelona i-a cedat în această vară pe Ousmane Dembele (cumpărat de Paris Saint Germain) și Ansu Fati (împrumut la Brighton), însă campioana Spaniei l-a împrumutat la rândul ei pe Joao Felix de la Atletico Madrid.

Joao FelixFoto: Alberto Gardin / Zuma Press / Profimedia

Joao Felix va fi împrumutat de Atletico Madrid la Barcelona

Joao Felix este cel mai scump transfer din istoria clubului Atletico Madrid.

Jucătorul portughez a fost adus în iulie 2019 de la Benfica Lisabona pentru suma record de 127.2 de milioane de euro.

Acesta nu a impresionat în tricoul formației de pe Wanda Metropolitano, ba chiar a intrat și într-un conflict cu antrenorul Diego Simeone.

În a doua parte a sezonului trecut, Joao Felix a fost împrumutat la Chelsea, însă nu a marcat decât 4 goluri în 20 de apariții pentru formația de pe Stamford Bridge.

Ținând cont de faptul că Barcelona l-a vândut pe Ousmane Dembele la Paris Saint Germain și împrumutat pe Ansu Fati la Brighton, agentul fotbalistului a forțat o mutare la echipa lui Xavi Hernandez.

În cele din urmă cele două părți au ajuns la un acord, iar Joao Felix va semna contractul valabil până în vara anului 2024 urmând să facă și vizita medicală.

50 de milioane de euro este cota de piață a lui Joao Felix, conform Transfermarkt.

Joao Cancelo va semna și el cu Barcelona

Barcelona nu a rezolvat vineri seară doar mutarea lui Joao Felix.

Catalanii au pregătit actele și au ajuns la un acord cu City și pentru împrumutul lui Joao Cancelo, care va juca pentru campioana Spaniei până la sfârșitul acestui sezon.

Contractul acestuia nu va include și o clauză de cumpărare definitivă.