FC Brașov nu a primit licența pentru participarea în liga secundă în acest sezon, iar apelul făcut la TAS a fost respins de forul de la Lausanne. La o zi de la decizie, clubul se dezintegrează.

Dan AlexaFoto: Inquam Photos / Cornel Putan

FC Brașov rămâne fără jucători și conducere – Echipa joacă mâine în Cupa României

La mai puțin de 24 de ore de la decizia Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, 15 jucători și-au reziliat deja contractul cu FC Brașov, fiind liberi să semneze cu alte echipe.

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, „stegarii” precizează că vina pentru eșecul obținerii licenței este colectivă, iar conducerea își va prezenta demisia.

Echipa se va prezenta la partida de mâine din Cupa României cu juniorii, dar clubul nu precizează momentan situația antrenorului Dan Alexa și a staff-ului său.

„Momentan situația este una grea. Jucătorii au fost informați despre această decizie și în mai puțin de 24 de ore, 15 dintre ei au semnat deja actele de reziliere ale contractelor. Sunt liberi să semneze cu orice alt club. Le mulțumim pentru tot ce au făcut pentru clubul nostru și le urăm succes.

Revenind la problemele de licențiere. Din cauza modului de întocmire și de prezentare a dosarului de licențiere am ajuns în această situație. Vorbim, deci, de probleme de formă. Situația este cu atât mai frustrantă cu cât, pe fond, FC Brașov nu avea probleme financiare. Salariile erau la zi, nu existau litigii cu jucători sau alți membri ai clubului. De asemenea, clubul avea asigurată finanțarea pentru sezonul 2023 - 2024 din Liga a 2-a și aveam gânduri de promovare în prima ligă.

Cine este vinovat? Este o vină colectivă a tuturor celor din echipa de management a clubului. În aceste condiții toți cei din conducere care încă mai au contracte valabile își vor prezenta demisiile.

FC Brașov se va prezenta la meciul de mâine din Cupa României. Va participa cu o echipă formată în mare parte din juniori. E normal ca una dintre competițiile oficiale ale fotbalului din România să fie onorată.

Vor urma reorganizări și decizii despre viitorul clubului. Este important de știut că în ultimii ani FC Brașov a reușit să dezvolte o academie de copii și juniori care are rezultate. Poate fi o pepinieră importantă atât pentru fotbalul brașovean, cât și pentru cel din țară. Vorbim de aproape 300 de copii și juniori care trebuie să își continue activitatea” – a anunțat FC Brașov.