FC Brașov a pierdut luni apelul pe care l-a făcut la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, prin care cerea reprimirea în liga secundă în noul sezon competițional.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FC Brașov, retrogradată în Liga 3 – Progresul Spartac îi ia locul

Prima etapă a noului sezon din Liga 2 a debutat sâmbătă, dar partida celor de la CSC Dumbrăvița a fost amânată în așteptarea verdictului de la TAS.

La începutul lunii iulie, Federația Română de Fotbal a anunțat că FC Brașov nu a primit licența pentru liga secundă, din motive financiare, iar în locul ardelenilor va evolua Progresul Spartac.

Formația antrenată de Dan Alexa a făcut apel la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv, dar verdictul forului suprem a fost întocmai cu cel al FRF.

„Tribunalul Arbitral al Sportului a emis luni, 7 august, decizia privind neacordarea certificatului pentru participarea în ediția 2023-2024 a Ligii 2 în cazul Asociaţiei Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte.

Apelul clubului a fost respins și decizia comisiilor de licențiere a fost validată. Prin urmare, AFC Progresul 1944 Spartac va evolua în ediția 2023-2024 a Ligii 2” – a anunțat FRF pe site-ul oficial.