James Rodriguez a fost la un moment dat unul dintre cei mai promițători jucători, însă cariera columbianului a luat-o pe o pantă descendentă. După mai multe aventuri eșuate în Qatar și Grecia, jucătorul a ajuns la un acord cu o echipă din Brazilia.

James RodriguezFoto: Stefanos Kyriazis / Zuma Press / Profimedia

James Rodriguez, fost jucător la Real Madrid și Bayern Munchen, va semna cu Sao Paulo

Ajuns la vârsta de 32 de ani, James Rodriguez va bifa clubul cu numărul 10 al carierei.

Fotbalistul care a evoluat pentru Real Madrid și Bayern Munchen a avut mai multe aventuri nereușite (Everton, Al-Rayyan și Olimpiacos), iar acum jurnalistul Fabrizio Romano anunță că a ajuns la un acord cu brazilienii de la Sao Paulo.

Rămas liber de contract după despărțirea de grecii de la Olimpiacos, James Rodriguez a primit câteva oferte și din Arabia Saudită, dar a decis să joace pentru formația din Brazilia.

Cotat la 6 milioane de euro conform Transfermarkt, James are 90 de selecții și 26 de goluri în naționala Columbiei, fiind unul dintre cei mai interesanți jucători la Campionatul Mondial din 2014 (Brazilia).

În acel an, Rodriguez a câștigat și trofeul Pușcaș (acordat celui mai frumos gol), grație unei reușite fabuloase dintr-un meci contra Uruguayului.

Sao Paulo va fi al 10-lea club din cariera lui James Rodriguez, care va bifa a 10-a țară diferită.

Envigado, Banfield, FC Porto, AS Monaco, Real Madrid, Bayern Munchen și Olimpiacos sunt cluburile pentru care a evoluat columbianul.

Două trofee UEFA Champions League are James Rodriguez în cariera sa, ambele câștigate cu Real Madrid (2016, 2017).