Echipele din Arabia Saudită continuă să se întărească înaintea începerii noului sezon și transferă jucători pe bani mulți din cele mai importante campionate din Europa. Vineri, cei de la Al Ahli au oficializat transferul unui jucător din Premier League.

Riyad MahrezFoto: ANP / ddp USA / Profimedia

Al Ahli l-a cumpărat pe Riyad Mahrez de la Manchester City

Odată cu plecarea lui Cristiano Ronaldo în prima ligă a Arabiei Saudite, cluburile din acest campionat au început să cumpere la foc automat jucători din Premier League, Serie A, LaLiga și alte campionate de top de pe bătrânul continent.

E și exemplul celor de la Al Ahli, care au realizat vineri un nou transfer de răsunet, reușind să achiziționeze un jucător de la Manchester City.

Arabii i-au adus deja pe Edouard Mendy de la Chelsea (pentru 18.5 milioane de euro) și pe Roberto Firmino (rămas liber de contract după despărțirea de Liverpool), iar vineri au confirmat sosirea lui Riyad Mahrez, fost jucător al celor de la Manchester City.

Extrema în vârstă de 32 de ani a semnat un contract valabil pe 4 sezoane cu echipa din prima ligă a Arabiei Saudite, iar în schimbul său „cetățenii” au primit suma de 30 de milioane de euro.

În cariera sa, Mahrez a evoluat pentru Quimper FC, Le Havre și Leicester, iar din iulie 2018 a jucat la Manchester City.

236 de apariții a strâns algerianul pentru echipa antrenată de Pep Guardiola, pentru care a marcat 78 de goluri și a oferit 59 de pase decisive.

5 titluri de campion al Angliei are Mahrez în palmares, unul câștigat cu Leicester în acel sezon magnific, în care formația a fost pregătită de Claudio Ranieri (sezonul 2015/2016). De asemenea, Riyad Mahrez a mai câștigat două Cupe ale Angliei, 3 Cupe ale Ligii Angliei, două Supercupe și un trofeu UEFA Champions League.