Osasuna a terminat în sezonul precedent pe locul 7 în LaLiga și a jucat și finala Cupei Spaniei, astfel că a obținut calificarea în cupele europene după o pauză de 16 ani.

Jucatorii celor de la OsasunaFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Osasuna a câștigat procesul cu UEFA de la TAS și va juca în Conference League

Osasuna a avut parte de un sezon magic și a încheiat campionatul în LaLiga pe poziția a șaptea.

Mai mult decât atât, formația din Pamplona a jucat și finala Cupei Spaniei, dar a pierdut în fața Realului cu scorul de 2-1.

Astfel, Osasuna a obținut pe teren dreptul de a juca într-o competiție europeană după 16 ani, însă UEFA a exclus-o pentru că a luat parte la trucări de meciuri în 2013.

Conducerea clubului a anunțat că decizia este una greșită și a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care a dat câștig de cauză echipei iberice.

„UEFA a concluzionat că Osasuna a fost victima evenimentelor care s-au întâmplat acum aproape un deceniu. În plus, UEFA a apreciat demersurile făcute de club pentru a clarifica situația. Prin urmare, UEFA consideră că Osasuna poate să participe în Conference League.” - se arată în comunicatul oficial al clubului.

Acum, Osasuna va juca direct în play-off-ul celei de-a treia competiții europene organizate de UEFA și își va afla adversara pe data de 7 august, când va avea loc tragerea la sorți.

Osasuna n-a mai jucat în cupele europene din sezonul 2006-2007.