După ce a ratat titlul pe final de sezon în Premier League, Arsenal a intrat tare pe piața transferurilor și are planuri mari pentru viitoarea stagiune. La aproape două săptămâni de la prezentarea lui Kai Havertz, „tunarii” au mai cumpărat încă un jucător.

Jurrien TimberFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jurrien Timber a semnat cu Arsenal

Arsenal este activă pe piața transferurilor și este gata să atace pe toate fronturile în următorul sezon.

Mai întâi, formația antrenată de Mikel Arteta l-a prezentat pe Kai Havertz, adus de la Chelsea pentru suma de 70 de milioane de euro, iar vineri „tunarii” au oficializat cel de-al doilea transfer al verii.

Este vorba despre Jurrien Timber, fotbalist transferat de la Ajax Amsterdam pentru 40 de milioane de euro și care evoluează pe postul de fundaș central.

Fundașul olandez în vârstă de 22 de ani a semnat un contract valabil pe 5 sezoane cu formația de pe Emirates.

Timber a început junioratul la academia celor de la Feyenoord Rotterdam, însă de tânăr a făcut pasul către școala de fotbal a „lăncierilor”, în 2014.

La echipa seniorilor a lui Ajax, Jurrien Timber a strâns în total 121 de apariții, a marcat de 6 ori și a oferit 4 pase decisive.

În 2021 acesta a debutat și la echipa națională de fotbal a Olandei, pentru care a adunat deja 15 meciuri.

Alături de Ajax Amsterdam, jucătorul a câștigat două titluri în Eredivisie și o Cupă a Olandei.

Anul trecut acesta a câștigat distincția de cel mai bun fotbalist olandez, iar în 2018 a ieșit campion european cu naționala sub 17 ani.