Neymar și-a încheiat sezonul încă din luna februarie a acestui an, după o accidentare gravă suferită într-un meci cu Lille, câștigat de Paris Saint Germain cu scorul de 4-3. Dorit de mai multe cluburi din Europa, Neymar este acum urmărit și de o echipă din Major League Soccer.

Neymar, PSGFoto: Dave Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Neymar, urmărit de New York City FC - Brazilianul ar putea fi adversar cu Lionel Messi

Paris Saint Germain s-a întărit serios pentru sezonul următor, iar campioana Franței l-a înlocuit pe Christophe Galtier cu Luis Enrique pe banca tehnică.

Parizienii au oficializat și câteva mutări importante în această vară, dar viitorul vedetelor aflate la echipă este unul incert pentru moment.

Dacă în cazul lui Kylian Mbappe, situația contractului său este mai mult decât clară, ținând cont de faptul că nu a dorit să activeze clauza de prelungire a contractului până în 2025, în cazul lui Neymar, nu se cunosc foarte multe detalii.

Pentru moment nu se știe dacă brazilianul va continua și din sezonul următor pe Parc des Princes, iar jurnaliștii de la MARCA scriu că Neymar are șanse să devină adversarul lui Lionel Messi (Inter Miami) în stagiunea următoare.

Sursa citată menționează că americanii de la New York City FC sunt pe urmele celui mai scump jucător din istoria fotbalului (222 de milioane de euro), formație unde au mai evoluat în trecut și David Villa, Frank Lampard sau Andrea Pirlo.

Și Barcelona s-a mai interesat de serviciile lui Neymar, dar catalanii au discutat varianta unui potențial împrumut pentru următorul sezon.

New York City FC este unul dintre cluburile patronate de City Football Group, cel care deține și Manchester City.