Nu este deja o noutate faptul că echipele din Arabia Saudită investesc bani foarte mulți în această vară pentru a atrage jucători din calibru din Europa. Este și exemplul lui Roberto Firmino, care a ales Arabia Saudită după despărțirea de Liverpool.

Roberto Firmino, LiverpoolFoto: Ian Stephen/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Roberto Firmino a semnat cu Al Ahli

Ajuns la vârsta de 31 de ani, Roberto Firmino a luat decizia de a se despărți de Liverpool la finalul sezonului recent încheiat.

Starul care a făcut echipă cu Mohamed Salah și Sadio Mane în atacul „cormoranilor” a primit numeroase oferte din fotbalul european.

Barcelona sau Juventus au discutat cu impresarul brazilianului în încercarea de a-l convinge să semneze, dar, echipele din Arabia Saudită au dat o nouă lovitură puternică de imagine.

Jurnalistul italian Fabrizio Romano scrie că Roberto Firmino a semnat din postura de jucător liber de contract cu Al Ahli, formația din Arabia Saudită care l-a transferat și pe Edouard Mendy de la Chelsea.

Cotat la 18 milioane de euro conform Transfermarkt, Firmino se va duela în următoarele 3 sezoane cu jucători precum Cristiano Ronaldo, Marcelo Brozovic, Karim Benzema sau N'Golo Kante, fotbaliști pe care i-a întâlnit și în fotbalul european.