Neymar a fost amendat cu 3,3 milioane de dolari în Brazilia, după ce a construit un lac artificial în vila sa de la periferia oraşului Rio de Janeiro fără autorizaţie de mediu, au anunţat autorităţile locale, citate de lefigaro.fr.

NeymarFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

​Neymar, amendat cu 3,3 milioane de dolari după ce a construit un lac artificial fără autorizație

Primăria Mangaratiba a aplicat patru amenzi pentru „încălcări de mediu în construcţia unui lac artificial la vila jucătorului”, a anunţat secretariatul consiliului într-un comunicat.

„Sancţiunile se ridică la peste 16 milioane de reali (3,3 milioane de dolari)”, se arată în comunicat, sumă stabilită de procuratura din Mangaratiba, o zonă turistică situată la aproximativ 130 de kilometri de Rio, unde starul lui Paris Saint-Germain deţine o vilă.

Printre „zecile de infracţiuni” constatate, autorităţile au citat „efectuarea de lucrări supuse controlului de mediu fără autorizaţie”, captarea şi deturnarea apei din râu fără autorizaţie şi „îndepărtarea de terenuri şi vegetaţie fără autorizaţie”.

Neymar are la dispoziţie 20 de zile pentru a face apel.

La 22 iunie, în urma unor plângeri depuse pe reţelele de socializare, autorităţile au constatat o serie de încălcări ale normelor de mediu la proprietatea de lux, unde muncitorii construiau un lac artificial şi o plajă.

Autorităţile au închis şantierul şi au ordonat încetarea oricărei activităţi, însă presa braziliană a relatat că Neymar a organizat o petrecere acolo şi s-a scăldat în lac.

Biroul de presă al lui Neymar din Brazilia nu a răspuns la o solicitare de comentarii din partea AFP.

Neymar, în vârstă de 31 de ani, se recuperează în prezent după o operaţie la glezna dreaptă, pe care a suferit-o în martie la Doha. Atacantul nu a mai jucat din februarie şi există îndoieli cu privire la rămânerea sa la PSG, scrie News.ro.