​​Dinamo Kiev va juca în acest sezon în UEFA Conference League, iar Mircea Lucescu a vorbit la revenirea în România despre posibilitatea ca ucrainenii să își joace meciurile de pe „teren propriu” în Giulești.

Mircea LucescuFoto: Ozan KOSE / AFP / Profimedia

Dinamo Kiev ar putea juca meciurile de Conference League în Giulești

Mircea Lucescu rămâne și în sezonul următor pe banca celor de la Dinamo Kiev, după ce a calificat echipa în Conference League.

Cum situația tensionată a războiului din Ucraina continuă, tehnicianul român a precizat că se ia în calcul disputarea jocurilor pe stadionul din Giulești.

„Deja suntem în contact cu Ministerul Transporturilor, cu clubul Rapid. Ei şi-au dat acordul, vom vedea în ce măsură se va ajunge la această soluţie. Cred că este cea mai bună, pentru că suntem mult mai aproape de Ucraina şi de oraşele în care vom juca.

Anul trecut a fost îngrozitor, pentru că şi de la Lodz, şi de la Cracovia, până ajungeam la Lvov, erau 6-7 ore, apoi până la Kiev, alte 6-7 ore. A fost foarte greu, eram tot timpul în autobuz. Stadionul Giuleşti este unul care permite să se joace meciuri internaţionale.

În altă parte nu văd unde. Dinamo încă nu are un stadion, Ghencea este foarte departe.” - a transmis acesta, potrivit Agerpres.

Chiar dacă a suferit o intervenție chirurgicală la începutul acestui an, Lucescu a confirmat că va face tot posibilul pentru a-și duce contractul la bun sfârșit. El este scadent în mai 2024.

„Sunt pregătit de treabă. Nu prea am avut timp de recuperare, doar o lună şi un pic. A trebuit să umblu, mai aveam şi alte treburi de făcut. Trebuie să fiu în permanentă mişcare.

Am contract cu Dinamo Kiev până pe 31 mai, cu siguranţă că voi duce contractul până la capăt dacă sănătatea îmi va permite.”

Dinamo Kiev va juca un amical cu Dinamo în Austria

Pe data de 5 iulie, formația antrenată de Mircea Lucescu va întâlni Dinamo București, într-un amical programat pe Jacques Lemans Arena din Sankt Veit an der Glan (Austria).

Acesta a subliniat faptul că apreciază foarte mult munca depusă de Ovidiu Burcă și că este sigur că Dinamo va supraviețui acestui sezon competițional care se anunță foarte dificil.

„Am mai vorbit cu Burcă, l-am felicitat pentru meciurile cu Steaua şi FC Argeş. Au fost două meciuri care m-au impresionat, joacă un fotbal spectaculos şi în acelaşi timp foarte eficient. Şi asta se datorează în mare măsură antrenorului. Sunt convins că vor face faţă în Liga I, de ce nu?” - a spus Mircea Lucescu.