Dan Petrescu a fost prezentat oficial miercuri la noua sa echipă, Jeonbuk Hyundai Motors, într-o conferinţă de presă. Fostul campion al României cu CFR Cluj a precizat că a ajuns la cel mai mare club din cariera sa de antrenor și că a făcut alegerea potrivită în momentul oportun.

Dan PetrescuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dan Petrescu, prezentat oficial la Jeonbuk Hyundai Motors din Coreea de Sud

„Bursucul” a semnat un contract valabil doi ani și jumătate.

„Este prima mea conferinţă de presă în Coreea şi sper că vom avea o relaţie bună eu şi toată presa. Când am fost sunat să fiu întrebat de venirea în Coreea, am spus că voi veni doar pentru un club, Jeonbuk.

Am răspuns imediat că bineînţeles că voi veni, că va fi o onoare pentru mine să fiu la cel mai mare club din Coreea. Sunt fericit că sunt aici şi sper să aduc victorii echipei şi să fim mereu în vârf.

Când antrenam în China, am jucat în Liga Campionilor împotriva lui Jeonbuk, am văzut când am venit aici facilităţile, fanii.

Am fost impresionat de ce am văzut şi visam ca într-o zi să fiu aici, să antrenez un astfel de club. Am experienţă mare ca antrenor, dar cred că acesta este cel mai mare club din cariera mea.

Este o responsabilitate mare pentru mine, ştiu asta, dar sunt totodată foarte fericit. Cred că am ales clubul potrivit în momentul potrivit pentru mine” - Dan Petrescu, la conferința de presă, citat de News.ro.

După 18 etape disputate în sezonul 2023 al K League 1 (prima divizie de fotbal din Coreea de Sud), Jeonbuk Hyundai Motors se află pe locul 5, cu 27 de puncte. Lider este Ulsan, cu 44 de puncte.

Jeonbuk Hyundai a câștigat nouă titluri de campioană a Coreei de Sud începând din 2009.

În vârstă de 55 de ani, Dan Petrescu a pregătit de-a lungul carierei următoarele echipe: FC Național, Sportul Studențesc, Rapid, Wisla Krakovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al-Arabi, ASA Târgu Mureș, Jiangsu Suning, Al-Nasr, Guizhou Hengfeng, Kayserispor și CFR Cluj.