Kylian Mbappe a trimis luni o scrisoare șefilor de la PSG prin care îi anunța că nu va activa opțiunea de prelungire a contractului său scadent în vara anului viitor, iar informațiile au ajuns în presă.

Kylian MbappeFoto: Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kylian Mbappe a anunțat că niciodată nu a discutat despre prelungirea contractului cu PSG

După ce informațiile au ajuns în media, atacantul francez a emis un comunicat către AFP, în care explică decizia și anunță că niciodată nu a discutat despre prelungirea contractului cu actualul său club.

„Clubul a fost informat pe 15 iulie 2022 de decizia de a nu activa o opțiune de prelungire a contractului, care se încheie după sezonul viitor, pentru încă un an, iar singurul scop al scrisorii a fost confirmarea a ceea ce se afirmase anterior”, se arată în comunicat.

Mai mult, Mbappe a lămurit și problema unei eventuale plecări în această vară.

„După ce a susținut public în ultimele săptămâni că va juca la PSG și în sezonul viitor, Mbappe nu a solicitat să plece în această vară”.

Comunicatul se încheie cu precizarea că „jucătorul și apropiații acestuia regretă că scrisoarea a ajuns în mass-media și că aceste schimburi au fost făcute publice cu singurul scop de a deteriora imaginea și discuțiile cu clubul”.

Transferat de la AS Monaco în 2017 în schimbul a 180 de milioane de euro, atacantul a fost foarte aproape să ajungă la Real Madrid în vara anului trecut. A fost convins în cele din urmă cu un salariu atrăgător să rămână la PSG (72 de milioane de euro brut pe stagiune).

În vârstă de 24 de ani, Mbappe (1,78 metri) este cotat în acest moment la €180 de milioane, conform Transfermarkt.