Kylian Mbappe i-a informat pe oficialii clubului PSG că nu va activa opțiunea de prelungire a contractului pentru sezonul 2024-2025, ceea ce înseamnă că gruparea de pe Parc des Princes este nevoită să-l vândă în această vară pentru a nu-l pierde gratis în iarna anului viitor.

Kylian MbappeFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

PSG, nevoită să-l cedeze în această vară pe Kylian Mbappe pentru a nu-l pierde gratis

Conform lequipe.fr, atacantul a trimis o scrisoare către conducerea lui PSG în care confirmă că nu va activa respectiva opțiune din contract.

Practic, acest lucru se traduce în felul următor: înțelegerea dintre Mbappe și PSG se va încheia în seara zilei de 30 iunie 2024, iar starul naționalei Franței va putea semna cu oricine din postura de jucător liber de contract încă din ianuarie 2024 (urmând a putea evolua pentru formația respectivă din stagiunea 2024-2025).

Kylian a făcut acest demers în condițiile în care avea posibilitatea de a activa clauza respectivă până pe 31 iulie anul curent.

În lumina noilor evenimente, PSG poate lua serios în calcul să-l vândă pe Kylian Mbappe în vara acestui an tocmai pentru a nu-l ceda gratis.

Transferat de la AS Monaco în 2017 în schimbul a 180 de milioane de euro, atacantul a fost foarte aproape să ajungă la Real Madrid în vara anului trecut. A fost convins în cele din urmă cu un salariu atrăgător să rămână la PSG (72 de milioane de euro brut pe stagiune).

În vârstă de 24 de ani, Mbappe (1,78 metri) este cotat în acest moment la €180 de milioane, conform Transfermarkt.