Chiar dacă nu traversează o perioadă foarte bună la Paris Saint Germain, fiind în prezent suspendat, Lionel Messi a câștigat trofeul pentru sportivul anului 2022, în cadrul Galei Laureus de la Paris.

Lionel Messi și Antonella Roccuzzo la gala The Best FIFAFoto: Daniela Porcelli/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lionel Messi, primul fotbalist care este desemnat sportivul anului în istoria Galei Laureus

Luni seară a avut loc la Paris Gala Laureus 2023, iar Lionel Messi a fost și el prezent, alături de soția sa.

Chiar dacă situația sa de la Paris Saint Germain nu este una bună, Lionel Messi punctează din nou pe plan personal.

La final de 2022, Lionel Messi și-a îndeplinit cel mai mare vis și a câștigat titlul mondial în Qatar alături de naționala Argentinei.

Astfel, Lionel Messi a fost desemnat sportivul anului 2022 și este primul fotbalist care primește această distincție.

Actualul jucător al celor de la Paris Saint Germain i-a depășit pe Kylian Mbappe, Max Verstappen și Rafael Nadal.

Messi a mai câștigat acest premiu și în 2020, dar atunci a împărțit distincția cu Lewis Hamilton.

El a fost premiat şi cu naţionala Argentinei, la categoria echipa anului, fiind primul sportiv care obţine cele două premii Laureus în acelaşi an.

„Sunt foarte fericit să particip în acest an - mai ales că este în orașul în care locuiesc în prezent. Vreau să mă pot bucura de această distincție. A fost un moment foarte special în Qatar. A fost trofeul care îmi lipsea. A fost special și pentru coechipierii mei și pentru întreaga țară. Fotbalul a fost un mod de viață pentru mine. Sportul în general unește oamenii cu valori

Vreau să le mulțumesc tuturor coechipierilor mei, nu doar de la echipa națională, ci și de la PSG - nu am realizat nimic din toate acestea de unul singur și sunt recunoscător că pot să împart totul cu ei.” - a transmis Lionel Messi.

Cea mai bună sportivă a fost desemnată atleta jamaicană Shelly-Ann Fraser-Pryce. Revelaţia anului a fost ales tenismenul spaniol Carlos Alcaraz. La Revenirea Anului, câştigătorul este fotbalistul danez Christian Eriksen. Nadia Comăneci este membră a Laureus World Sports Academy.