Napoli a obținut punctul de care mai avea nevoie pe terenul celor de la Udinese (scor 1-1), iar suporterii au sărbătorit pe străzi titlul care a pus capăt unei așteptări de 33 de ani.

Suporterii echipei NapoliFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

>> Cum arăta lumea atunci când Napoli câștiga precedentul titlu de campioană a Italiei

Campioană în Serie A, Napoli are un nou obiectiv - Câștigarea Ligii Campionilor

Zeci de mii de oameni au cântat, au dansat și s-au îmbrățișat la Napoli. Aurelio De Laurentiis, președintele clubului, a urmarit meciul de pe stadionul Diego Maradona, alături de 50.000 de fani.

„Acesta este încununarea unei așteptări de 33 de ani. Când am ajuns aici, am zis că ne va lua 10 ani să ajungem în Europa, ceva ce am realizat anticipat, și alți 10 ani să câștigăm Scudetto. Și asta am reușit mai devreme!

Acum ne lipsește să câștigăm încă un titlu și Champions League. Luciano Spalletti va rămâne aici. Proiectul nostru nu se încheie acum, este abia începutul” - Aurelio De Laurentiis, citat de Gazzetta dello Sport.

Un mesaj emoționant a fost postat și pe pagina de Facebook a lui Diego Maradona: „O nouă dată pe care nimeni nu o va uita, o nouă bucurie pentru oraș, pentru oameni, pentru istorie. Vă mulțumesc vouă băieți. Forza Napoli!”