AS Roma a pierdut luni seară pe terenul celor de la Atalanta (3-1), însă tehnicianul Jose Mourinho a fost mulțumit de prestația echipei sale, care a ratat șansa de a o depăși pe AC Milan în clasament. Calificată în semifinalele UEFA Europa League, Roma se confruntă cu mari probleme de lot înaintea partidei cu AC Milan din Serie A.

Jose MourinhoFoto: Federico Proietti/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

AS Roma, fără Paulo Dybala în duelul cu AC Milan din Serie A

După 31 de etape, AS Roma se află pe locul 5 în Serie A, la egalitate de puncte cu AC Milan (locul 4 - 56 de puncte), chiar înaintea meciului direct din campionat, programat pe data de 29 aprilie.

Formația antrenată de Jose Mourinho a pierdut luni seară în deplasarea cu Atalanta (3-1) și a ratat șansa de a avansa în clasament.

Cu toate acestea, antrenorul Romei a fost mulțumit de jocul prestat de elevii săi. Totuși, The Special One este îngrijorat pentru meciul cu Milan, însă chiar și așa, portughezul a stârnit zâmbete la conferința de presă de la finalul partidei de la Bergamo.

„Dacă trebuie, pot juca, nu e nicio problemă. Acest grup este unit și reacționează împreună în momentele dificile. Fanii sunt și ei mândri. Îmi este greu să critic această echipă, jucând în limitele noastre. În ceea ce privește atitudinea, nu le pot spune nimic celor care au jucat.

Pentru unele echipe, când lipsește vreun jucător, este o mică problemă, pentru noi este o problemă uriașă. Nu putem conta pe Smalling, Llorente, care se adapta bine și acum a ieșit și el, Mancini la fel, Dybala a terminat meciul șchiopătând...

Poate că dacă am fi pierdut cu Feyenoord, asta ne-ar fi permis să luptăm mai mult până la final în campionat, dar repet că sunt mulțumit de băieți.” - a transmis Jose Mourinho, după meciul cu Atalanta.

Clasament Serie A

1 Napoli 78p

2 Lazio 61p

3 Juventus 59p

4 AC Milan 56p

5 AS Roma 56p

6 Inter 54p

7 Atalanta 52p