Gabriel Tamaș, fundașul echipei Concordia Chiajna, a povestit prin ce a trecut în perioada în care a fost antrenat de Roy Hodgson la West Bromwich Albion (2010-2012).

Gabriel TamasFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gabi Tamaș crede că Roy Hodgson, antrenorul lui Crystal Palace, e rasist

Modul ciudat în care a fost tratat de Hodgson l-a făcut pe Tamaș să creadă că celebrul tehnician ar fi rasist. Fundașul român a jucat 16 partide sub comanda celui care o antrenează acum pe Crystal Palace.

​„După părerea mea, cred că era puțin rasist. Când eram acolo și trebuia să plec la Crystal Palace, a sunat și m-a făcut varză.

A venit o dată la mine și mi-a zis că trebuie să-mi măsoare grăsimea corporală. După aceea, mi-a zis că nu stau bine în timpul antrenamentelor, că am grăsime, că nu știu ce... Bun, am schimbat tot după aceea. Eram în top 3 la antrenamente, am dat jos grăsimea. Ce mai zici? Nimic.

M-a trimis la echipa a doua. Am bătut Chelsea cu 5-0, erau numai copii. I-am zis 'OK, nu mă bagi. Dar nu mai merg la echipa a doua. Sunt copii acolo. Eu nu învăț nimic. Lasă-mă să plec'.

Am avut ofertă pe bani mulți, din China. Știi ce mi-a zis? 'China nu e pentru tine'. Era să-mi cadă față. Îmi venea să-l iau și să-l pun în cuier.

El spunea că nu sunt jucător de banca de rezerve. El mă băga direct în teren. Se accidenta fundașul, mă băga direct în teren. Nu am văzut niciodată așa ceva! Dacă erau apți toți, eu eram direct în tribună.

Vineri, înainte de meci, m-a chemat. Eu știam că urma să fiu titular. Zice 'Am o dilemă. Și-au revenit titularii...'. Știi ce am făcut? Am ieșit de pe teren și m-am pus pe bancă. Nu am mai făcut antrenament. Am zis că sunt prea nervos și poate lovesc pe vreunu, care mâine poate e titular.

De Crăciun, aveam meci și știam că nu joc. L-am sunat pe directorul sportiv și i-am zis 'Spune-i lui Mister că vreau să plec acasă'. El tot îmi zicea că avem meci, dar am insistat să sune. După aceea, m-a sunat directorul înapoi: 'A zis Mister că poți să pleci acasă. Că ești profesionist'.

Când trebuia să plec la Crystal Place, nu m-a lăsat să plec. Președintele mi-a zis 'Eu nu am văzut în viața mea așa ceva, ca un om să facă rău cuiva așa'.

M-am dus la Doncaster, am jucat și a venit antrenorul de acolo și îmi zice 'Știi cum cine am vorbit? Cu Hodgson. Mi-a zis că ești cel mai bun fundaș'. Am rămas blocat. Poate și-a dat seama că a greșit” - Gabriel Tamaș, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

De-a lungul carierei, Gabriel Tamaș a jucat pentru echipe precum Dinamo București, Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, West Bromwich Albion, Doncaster, Watford, FCSB, Cardiff, Hapoel Haifa, Astra Giurgiu, Universitatea Cluj, FC Voluntari și Petrolul Ploiești.

Pe 21 mai, Roy Hodgson a semnat un contract valabil până la finalul sezonului cu Crystal Palace. În primele meciuri, antrenorul a obținut 3 victorii și o remiză.

Roy Hodgson a mai pregătit formațiile Inter Milano, Blackburn, Udinese, Fulham, Liverpool, West Bromwich, Crystal Palace și Watford, dar și mai multe naționale (Anglia, Elveția, Finlanda, Emiratele Arabe Unite).