Barcelona lucrează tot mai mult la posibilitatea de a-l readuce pe Lionel Messi înapoi pe Camp Nou. Publicația Sport.es a publicat și salariul pe care catalanii i-l propun argentinianului pe tur ca acesta să se întoarcă în LaLiga.

Lionel MessiFoto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Barcelona îi propune lui Messi un sfert din salariul pe care-l încasa înainte de a semna cu Paris Saint Germain

Lionel Messi se află în ultimele luni de contract cu Paris Saint Germain, iar actuala înțelegere cu formația din Ligue 1 are și o clauză specială, prin care argentinianul poate prelungi automat pe încă un sezon.

Totuși, Viitorul lui Lionel Messi este încă incert, iar presa din Spania favorizează o revenire a sa pe Camp Nou, față de o eventuală prelungire a contractului cu Paris Saint Germain.

Mai mult decât atât, sursa citată menționează că Barcelona i-a înaintat deja o ofertă salarială lui Messi. Dacă ar alege să revină pe Camp Nou, Leo Messi ar urma să încaseze undeva la 13 milioane de euro pe an, de 4 ori mai puțin față de precedenta sa aventură la Barcelona.

Contractul lui Messi la Barcelona ar fi valabil pentru următorii doi ani, însă ar include și o clauză specială prin care acesta ar putea pleca de la club cu un an înainte de expirarea înțelegerii.

În același timp, Lionel Messi ar urma să încaseze mulți bani și din drepturile de imagine, care i-ar aduce sume importante în conturi.

În felul acesta, Barcelona i-ar oferi lui Messi un pachet salarial atractiv, dar ar respecta și limitele fairplay-ului financiar din LaLiga.