Marea Britanie și Irlanda au depus candidatura oficială pentru organizarea Campionatului European din 2028, în timp ce Turcia și Italia ar dori să găzduiască Euro 2032.

Logo UEFAFoto: Russian Look Ltd. / Alamy / Alamy / Profimedia

Marea Britanie și Irlanda cer găzduirea CE 2028

Anglia a mai găzduit Cupa Mondială din 1966 şi EURO 1996, în timp ce mai multe meciuri s-au jucat pe Wembley şi Hampden Park în timpul EURO 2020.

În total, 10 stadioane sunt incluse pentru acest eveniment: Wembley, Hampden Park din Glasgow, Principality Stadium din Cardiff, Tottenham Hotspur Stadium, Etihad Stadium (Manchester City), St James' Park, Villa Park, Aviva Stadium din Dublin, Casement Park şi noul stadion al lui Everton, care este încă în construcţie.

EURO 2022 la fotbal feminin a fost găzduit în Anglia, gazdele câştigând în cele din urmă trofeul.

Cele două ţări au subliniat, la depunerea ofertei, „angajamentul de a găzdui un turneu de nivel înalt, cu mai multe bilete ca niciodată ce vor fi vândute, promovând un joc divers şi incluziv", opinând că trei milioane de bilete vor fi vândute.

UEFA a confirmat, de asemenea, că a primit dosare de la Turcia pentru a găzdui fie EURO 2028, fie 2032, şi de la Italia pentru EURO 2032, conform Agerpres.

Comitetul Executiv al UEFA va decide în octombrie ţările care vor găzdui cele două turnee finale.