Marco Materazzi și Zinedine Zidane au oferit unul dintre cele mai memorabile momente din istoria fotbalului, în finala Campionatului Mondial din 2006. La distanță de 17 ani, italianul a reprodus conversația pe care a avut-o cu „Zizou”.

Zinedine Zidane și momentul eliminării din finala CM 2006Foto: John MACDOUGALL / AFP / Profimedia

Marco Materazzi a vorbit despre momentul eliminării lui Zinedine Zidane din finala CM din 2006

Italia a câștigat titlul mondial în anul 2006 la loviturile de departajare, iar Marco Materazzi și Zinedine Zidane au fost protagoniștii unui moment foarte controversat, în urma căruia francezul a fost eliminat.

Zinedine Zidane marca în acea finală cu o „panenka”, dar în minutul 110 avea să fie eliminat de către centralul partidei, în urma unui conflict cu Marco Materazzi.

La 17 ani distanță, italianul a povestit ce a vorbit cu Zizou și ce l-a determinat pe francez să aibă un asemenea comportament.

„Provocările mele sunt nimic în comparație cu cele din NBA. A zis că-mi dă tricoul lui, iar eu i-am spus că o prefer pe sora sa. Nu am rămas surprins de lovitură pentru că meciul nu se terminase.

Dar când m-a lovit, am căzut pe gazon. Dacă vă uitați la mine, nu mă ridic niciodată. Până nu se acordă cartonașul roșu, nu mă ridic de acolo.” - a spus Marco Materazzi, potrivit Sportbible.