Olandezul Rai Vloet, coleg cu românul Erik Bicfalvi la echipa rusă de fotbal Ural Ekaterinburg, a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare, după ce a condus în stare de ebrietate şi a provocat un accident rutier pe o autostradă de lângă Amsterdam, soldat cu decesul unui copil de patru ani, informează agenţia EFE.

Rai VloetFoto: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Profimedia

Rai Vloet, condamnat la doi ani și jumătate de închisoare

Un tribunal din oraşul olandez Haarlem l-a găsit vinovat, luni, pe fotbalistul de 27 de ani pentru accidentul cauzat pe 14 noiembrie 2021, jucătorul recunoscând în faţa instanţei că în noaptea accidentului consumase alcool.

Pe lângă cei doi ani de închisoare, Vloet nu va avea dreptul să conducă un autovehicul pentru următorii patru ani, conform deciziei judecătorului care a arătat în motivarea sa „iresponsabilitatea de care a dat dovadă conducând sub influenţa alcoolului şi acţiunile sale au provocat o pierdere ireversibilă, astfel că nicio pedeapsă nu poate alina durerea”.

Vloet recunoscuse în instanţă că „băuse două sau trei pahare” la o petrecere la care participase la Amsterdam înainte de a se urca la volan pe 14 noiembrie 2021. Fotbalistul se afla în maşină cu un prieten în noaptea accidentului, când autoturismul său s-a ciocnit cu o altă maşină.

Parchetul a subliniat că impactul a fost extrem de violent, întrucât celălalt autoturism a fost proiectat la peste 200 m distanţă, iar partea din spate a fost complet distrusă.

Din cercetările poliţiei, reiese că fotbalistul circula cu 203 km/h în momentul accidentului, pe un tronson unde viteza era limitată la 130 km.

Vloet a compărut în faţa instanţei fiind cercetat în stare de libertate, în ciuda insistenţelor familiei copilului de a fi plasat în arest, scrie Agerpres.