Meciurile din preliminariile Euro 2024 au continuat duminică, iar favoritele Anglia, Italia și Portugalia s-au impus fără probleme în duelurile în care porneau ca favorite. Scorul primei etape i-a aparținut Islandei, care a învins cu 7-0 în Lichtenstein.

Cristiano RonaldoFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Danemarca, învinsă surprinzător după ce a condus cu 2-0

Danemarca a suferit o înfrângere surprinzătoare, după ce la pauză conducea cu 2-0 în Kazakhstan. Gazdele au întors rezultatul în numai 16 minute, rămânând în final și în inferioritate numerică.

Anglia a rezolvat în prima repriză duelul cu Ucraina. Elevii lui Gareth Southgate au punctat în minutele 37 și 40 prin Harry Kane și Bukayo Saka.

Și Portugalia a oferit o demonstrație de forță în Luxemburg, într-o partidă arbitrată de românul Radu Petrescu, reușind să înscrie de patru ori în numai 22 de minute. Cristiano Ronaldo a marcat în minutele 9 și 31, pe lângă golurile lui Joao Felix din minutul 15 și Bernardo Silva din minutul 18. Pe final, Otavio în minutul 77 și Rafael Leao în minutul 89, după ce ratase și un penalti, au încheiat recitalul.

Italienii nu s-au obosit prea tare în deplasarea din Malta. Mateo Retegui în minutul 15 și Matteo Pessina în minutul 27 au semnat reușitele echipei antrenate de Roberto Mancini.

Rezultatele zilei din preliminariile Euro 2024

Kazakhstan – Danemarca 3-2

Anglia – Ucraina 2-0

Lichtenstein – Islanda 0-7

Slovenia – San Marino 2-0

Irlanda de Nord – Finlanda 0-1

Luxemburg – Portugalia 0-6

Malta – Italia 0-2

Slovacia – Bosnia și Herțegovina 2-0