Erling Haaland, vedeta celor de la Manchester City, va rata debutul în preliminariile EURO 2024 din cauza unei accidentări, după cum informează Federația de Fotbal din Norvegia.

Erling HaalandFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Erling Haaland va rata debutul în preliminariile pentru EURO 2024

Haaland era marele inamic al Spaniei la meciul de sâmbătă, 25 martie, de la ora 21:45, primul din preliminariile pentru EURO 2024.

Atacantul norvegian nu va fi însă prezent pe teren, acesta suferind o accidentare la inghinali. De asemenea, Erling va rata și al doilea meci al nordicilor din preliminarii, cel cu Georgia.

Partida de sâmbătă marchează debutul lui Luis de la Fuente pe banca tehnică a Spaniei, acesta înlocuindu-l pe Luis Enrique (a plecat după eliminarea ibericilor în fața Marocului la CM de fotbal din Qatar).

Norvegia lui Haaland face parte din Grupa A a preliminariilor, alături de Spania, Scoția, Cipru și Georgia.

De știut:

  • La 22 de ani şi 236 de zile, Haaland a devenit cel mai tânăr jucător care atinge bariera de 30 de goluri în Champions League. Norvegianul l-a depășit pe francezul Kylian Mbappe, care a reuşit aceeaşi performanţă la 22 de ani şi 352 de zile.
  • Haaland a înscris 33 de goluri în 25 de meciuri jucate în Champions League: 8 pentru RB Salzburg, 15 pentru Borussia Dortmund şi 10 pentru Manchester City.