Bayern Munchen și AC Milan s-au calificat în sferturile UEFA Champions League. Bavarezii au repetat performanța din meciul tur și au surclasat-o pe Paris Saint Germain (2-0), la capătul unui meci controlat de campioana Germaniei. La Londra, Milan a suferit pe terenul celor de la Tottenham, acolo unde a reușit să țină piept echipei antrenate de Antonio Conte (0-0). Italienii au jucat și în inferioritate numerică pe final.

Jucătorii echipei Bayern celebreazăFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bayern Munchen - Paris Saint Germain, 2-0 (3-0 la general), în returul optimilor UEFA Champions League

Formația antrenată de Julian Nagelsmann a controlat autoritar partida.

Lionel Messi și Kylian Mbappe au fost inexistenți în echipa lui Galtier, care a pierdut doi jucători importanți: Marquinhos și Mukiele.

Campioana Germaniei confirmă astfel victoria din meciul tur de la Paris și se înscrie pe lista favoritelor la câștigarea trofeului.

Desfășurarea partidei:

Final.

Min 90+2: Șansă de 3-0 pentru gazde. Alphonso Davies trage puternic din careu. Donnarumma răspunde cu o intervenție precisă.

Min 90: GOL Bayern! Joao Cancelo iese perfect din defensivă, trimite rapid mingea la Gnabry, iar germanul îl execută pe Donnarumma.

Min 82: O nouă ocazie mare pentru parizieni. Sergio Ramos trimite din nou cu capul în urma unei lovituri de colț. Mingea trece foarte aproape de poartă.

Min 75: Șansă de gol pentru gazde. Leroy Sane intră în careu și îl driblează pe Ramos, dar alunecă în momentul șutului și trimite alături.

Min 65: Ocazie mare pentru PSG. Sergio Ramos se înalță la o lovitură de colț, trimite plasat cu capul, dar Sommer are o intervenție bună.

Min 61: GOL Bayern! Choupo-Moting deschide scorul pentru bavarezi, după o recuperare a lui Goretzka.

Min 52: Gol anulat Bayern. Choupo-Moting a reluat cu capul în plasă, dar la analiza VAR s-a constatat că Thomas Muller a influențat faza, acesta aflându-se într-o poziție neregulamentară.

Min 46: Start în repriza secundă.

Pauză.

Min 38: Ocazie uriașă pentru PSG. Sommer face o greșeală, mingea a ajuns la Vitinha, dar de Ligt scoate de pe linia porții.

Min 32: Șansă de gol pentru Bayern. Jamal Musiala primește de la Davies, face o piruetă și șutează puternic, dar Donnarumma respinge.

Min 25: Mare ocazie de gol pentru PSG. Nuno Mendes i-a trimis mingea lui Messi în careu, dar argentinianul a fost blocat de Davies și Sommer.

Min 16: Replica nemților. Leon Goretzka și-a încercat norocul cu un șut de la distanță. Donnarumma a fost pe traiectorie și a prins fără probleme.

Min 2: O primă șansă pentru francezi. Kylian Mbappe scapă spre poartă, dar trage slab din unghi, iar Sommer reține.

Min 1: A început partida de pe Allianz Arena.

Echipele de start:

Bayern Munchen: Y. Sommer - J. Stanisic - D. Upamecano - M. de Ligt - A. Davies - J. Kimmich - L. Goretzka - J. Musiala - T. Muller - K. Coman - E. Choupo-Moting.

Antrenor: Julian Nagelsmann.

Paris Saint Germain: G. Donnarumma - Marquinhos - S. Ramos - A. Hakimi - N. Mendes - D. Pereira - F. Ruiz - Vitinha - M. Verratti - L. Messi - K. Mbappe.

Antrenor: Christophe Galtier.

Tottenham Hotspur - AC Milan, 0-0 (0-1 la general), în returul optimilor UEFA Champions League

Aflată într-o luptă acerbă pentru un loc de Champions League pentru sezonul următor, AC Milan a suferit pe terenul celor de la Tottenham.

Cei doi portari au fost actorii principali ai serii, ambii abând intervenții decisive în acest joc.

Desfășurarea partidei:

Final.

Min 77: Eliminare la Tottenham! Romero îl faultează pe Theo Hernandez și primește al doilea cartonaș galben.

Min 67: Replica Milanului. Rafael Leao ia o acțiune pe cont propriu, trimite mingea mai departe la Diaz, acesta este blocat. Balonul ajunge la Giroud, dar nici acesta nu este mai norocos.

Min 64: O nouă ocazie pentru Tottenham. Kane îi scoate mingea lui Hojbjerg, mijlocașul șutează spre poartă, iar Maignan are un nou reflex salvator.

Min 51: Șansă de gol pentru Milan. Brahim Diaz este aproape să marcheze, dar Forster intervine excelent.

Min 46: A început repriza secundă.

Pauză.

Min 35: Ce ocazie! Harry Kane trimite un șut deviat. Maignan are un reflex incredibil.

Min 18: Ocazie pentru Milan. Messias încearcă un șut în diagonală, dar trimite pe lângă.

Min 11: Șansă de gol pentru Tottenham. Emerson trage puternic, mingea este deviată și apoi reținută de Maignan.

Min 1: A început partida de pe Tottenham Stadium.

Partida de la Londra a avut o întârziere de 10 minute. Motivul ar fi fost traficul infernal din zona în care se află stadionul.

Echipele de start:

Tottenham: F. Forster - E. Royal - B. Davies - C. Lenglet - C. Romero - O. Skipp - P. Hojbjerg - I. Perisic - H. M. Son - D. Kulusevski - H. Kane.

Antrenor: Antonio Conte.

AC Milan: M. Maignan - T. Hernandez - P. Kalulu - F. Tomori - M. Thiaw - S. Tonali - R. Krunic - J. Messias - R. Leao - B. Diaz - O. Giroud.

Antrenor: Stefano Pioli.