FC Barcelona s-a impus cu 1-0 în fața rivalei Real Madrid, chiar pe Santiago Bernabeu, în prima manșă a semifinalelor Cupei Spaniei. La finalul partidei, antrenorul Xavi Hernandez a avut o reacție surprinzătoare.

XaviFoto: Nderim Kaceli / Enne Images / Avalon / Profimedia

>> Reacția lui Carlo Ancelotti după ce Real Madrid a fost învinsă acasă de FC Barcelona

Xavi, deranjat de faptul că Barcelona a fost dominată în El Clasico

Catalanii au avut o posesie de doar 35.3%, iar Xavi a fost mulțumit doar de rezultatul obținut, nu și de felul în care a arătat jocul echipei sale. Antrenorul consideră că Real rămâne în continuare favorită la calificarea în finală.

„Am minimizat Realul, care nu a avut ocazii, dar nu am putut controla mingea, a fost greu pentru cei din apărare. Demonstrăm de ceva vreme că știm să concuram în meciuri dificile și să depășim momentele grele.

Este un test pe care l-am trecut împotriva unui adversar de nivel înalt. Sunt mulțumit de rezultat, dar nu atât de mult de joc. Acest 0-1 schimbă puțin situația dublei manșe, dar văd un Real Madrid puternic, foarte puternic fizic. Nacho, Rudiger, Tchouameni, Camavinga... Vinicius. Îşi creează ocazii la fiecare meci, ştiu să speculeze orice acțiune. Încă văd Realul ca favorită.

Planul era să jucăm în jumătatea lor de teren, să câştigăm dueluri, să dominăm meciul cu mingea... Dar se întâmplă ca anumite echipe să te domine ele. Apărarea şi-a făcut treaba, face parte din joc, dar nu a fost obiectivul meu principal.

Nu am făcut meciul pe care l-am vrut. Real te poate domina, este foarte greu să-i deposedezi de minge pe Toni Kroos şi Luka Modric, dar am muncit foarte bine în defensivă.

Trebuie să fim mai exacți, să ştim când să atacăm şi când să ne apărăm. Ei ne-au presat tot meciul, a fost dificil. Echipa a fost bună, spectaculoasă în defensivă” - Xavi, la finalul meciului de pe Santiago Bernabeu.

De știut:

  • Manșa retur se va disputa pe 5 aprilie, însă Real și Barcelona se vor întâlni între timp pe 19 martie în La Liga.
  • În cealaltă semifinală, Osasuna a învins Athletic Bilbao cu scorul de 1-0.
  • FC Barcelona deține recordul de Cupe ale Spaniei câștigate, având 31 de trofee, în timp ce Real Madrid are în palmares 19.