Real Madrid a fost învinsă acasă de Barcelona, scor 1-0, în prima manșă a semifinalelor Cupei Spaniei, iar antrenorul Carlo Ancelotti s-a declarat nemulțumit de rezultat la finalul partidei de pe Santiago Bernabeu.

Carlo AncelottiFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Carlo Ancelotti spune că Barcelona nu merita să câștige

Campioana nu a reușit să treacă de apărarea bine pusă la punct de Xavi și soarta partidei a fost decisă de autogolul lui Eder Militao. Ancelotti consideră că Real merita să obțină mai mult și este încrezător că echipa sa poate reveni în returul de pe Camp Nou.

„Am jucat fotbalul pe care trebuie să-l jucăm. Am făcut un joc plin de intensitate, dar nu am dat gol. Ei nu au făcut nimic pentru a marca. Au avut noroc. Au un avantaj, dar avem toată încrederea din lume pentru că vom putea întoarce lucrurile în favoarea noastră.

Rezultatul este foarte prost, nemeritat. A fost un joc bun din partea noastră, cu intensitate și angajament, nu i-am lăsat pe cei de la Barcelona să joace așa cum își doresc. Erau pe un bloc defensiv nu pentru că au vrut, ci pentru că i-am obligat să o facă. A fost greu să avem ocazii, am încercat din exterior, dar au fundași grozavi și ne-au blocat.

Cu o apărare atât de joasă este greu să găsești oportunități, sunt foarte puternici în apărare. Acolo a fost cheia jocului. Dar ne dă încredere pentru retur, dacă putem juca așa împotriva Barcelonei, avem șansele noastre” - Carlo Ancelotti, citat de AS.

De știut:

  • Manșa retur se va disputa pe 5 aprilie, însă Real și Barcelona se vor întâlni între timp pe 19 martie în La Liga.
  • În cealaltă semifinală, Osasuna a învins Athletic Bilbao cu scorul de 1-0.
  • FC Barcelona deține recordul de Cupe ale Spaniei câștigate, având 31 de trofee, în timp ce Real Madrid are în palmares 19.