După o primă întâlnire la începutul anului între FIFA și IFAB pe tema îmbunătățirii jocului de fotbal, forul condus de Gianni Infantino se pregătește să adopte primele măsuri.

Arbitru la CM de fotbal din QatarFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Reguli noi pentru penaltiuri și celebrarea golurilor

La sfârșitul săptămânii viitoare va avea loc o nouă întrevedere la Londra, unde împreună cu IFAB – organismul care stabilește regulile fotbalului, se va studia varianta introducerii cronometrului care se oprește în timpul meciurilor, scrie Marca.

O serie de măsuri sunt deja în curs de adoptare. Începând din sezonul viitor, timpul pierdut pentru sărbătorirea golurilor urmează să fie adăugat la prelungirile fiecărei reprize.

O altă regulă care va intra în vigoare este cea care va interzice portarilor să distragă atenția executanților de lovituri de la 11 metri, să întârzie execuția, să atingă stâlpii, bara transversală sau plasa porții.

În plus, conform fostului antrenor Arsene Wenger, actual director de dezvoltare al FIFA, se vor purta discuții despre regula ofsaid-ului și anularea creditului care i se dă în prezent jucătorului care atacă.