După un parcurs dezastruos în actualul sezon din La Liga, unde se află pe locurile de retrogradare, Valencia s-a despărțit de antrenorul Gennaro Gattuso și a numit pe banca tehnică un fost jucător important al clubului.

Jucatorii echipei ValenciaFoto: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ruben Baraja este noul antrenor al Valenciei

Ruben Baraja va avea misiunea dificilă să îndrepte jocul echipei și scape din zona periculoasă a clasamentului. Un alt fost jucător al „liliecilor„, Carlos Marchena, va face parte din staff-ul său, scrie Marca.

Fostul internațional spaniol era liber de contract după ce a antrenat în Segunda Division pe Elche, Rayo Vallecano, Sporting Gijon sau Zaragoza.

Acționarul majoritar al Valenciei, Peter Lim, a considerat că Baraja este o legendă a clubului care poate gestiona atât echipa cât și relația cu suporterii.

Prima opțiune a spaniolilor pentru banca tehnică a fost Vicente Moreno, aflat în prezent la Al Shabab, în Arabia Saudită, cu care luptă pentru câștigarea titlului. Acesta trebuia să își rezolve situația contractuală înainte de a ajunge pe Mestalla, ceea ce a reprezentat un obstacol în negocieri.

Valencia ocupă locul 18 în clasamentul din Spania după 21 de etape, cu doar 20 de puncte. Are patru înfrângeri consecutive, iar ultima victorie în campionat a avut loc în luna noiembrie.

Ca jucător, Ruben Baraja a evoluat între 2000 și 2010 pentru Valencia, în 263 de partide reușind să marcheze 41 de goluri. Are și 43 de meciuri disputate în tricoul Spaniei, pentru care a înscris de 7 ori.