Real Madrid și-a trecut în palmares cel de-al cincilea trofeu al Campionatului Mondial al Cluburilor, după ce a învins Al-Hilal, scor 5-3, în finala disputată sâmbătă pe stadionul Moulay Abdallah din Rabat, Maroc.

Karim Benzema, inca un gol pentru Real MadridFoto: Thomas COEX / AFP / Profimedia

Real Madrid – Al-Hilal 5-3, în finala CM al Cluburilor

Campioana Europei a deschis scorul după 13 minute prin Vinicius Junior și și-a dublat avantajul cinci minute mai târziu prin Federico Valverde.

Saudiții au redus din diferență în minutul 26 prin Moussa Marega, iar spaniolii au intrat la pauză cu avantaj minim.

Repriza secundă a fost una spectaculoasă, cu nu mai puțin de cinci goluri marcate.

Câștigătorul Balonului de Aur, Karim Benzema, a mărit avantajul madrilenilor în minutul 54, iar Valverde a reușit dubla patru minute mai târziu.

A ieșit la rampă argentinianul Luciano Vietto, care a reușit și el o dublă pentru Al-Hilal în minutele 63 și 79.

Între cele două reușite ale saudiților, Vinicius Junior a marcat al doilea său gol din acest meci, în minutul 69.

Dacă pentru câștigătoarea Ligii Campionilor Asiei a fost prima participare în finală, Real Madrid și-a trecut în palmares cel de-al cincilea trofeu al Cupei Mondiale a Cluburilor, după cele câștigate în 2014, 2016, 2017 și 2018.

Flamengo – Al-Ahly 4-2, în finala mică a CM al Cluburilor

Echipa braziliană Flamengo a reușit clasarea pe podium la CM al Cluburilor, după ce a învins în finala mică formația egipteană Al Ahly, scor 4-2.

Flamengo a deschis scorul în minutul 11 prin Barbosa, din penalti și s-a văzut egalată înainte de pauză prin golul lui Ahmed Abdelkader, din minutul 38.

În partea secundă, egiptenii au ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 58, dar au preluat conducerea două minute mai târziu, după dubla lui Abdelkader, înainte să rămână în zece jucători, după eliminarea lui Abdullfatah din minutul 69.

În superioritate numerică, brazilienii au egalat prin Pedro (77) și au preluat conducerea în minutul 85, când Barbosa a transformat o nouă lovitură de la 11 metri.

Scorul final a fost stabilit de Pedro în primul minut al prelungirilor.