Jucătorul ghanez Christian Atsu, care se afla la etajul 9 al unei clădiri care s-a prăbușit în urma cutremurelor din Turcia, a fost găsit și scos de sub dărâmături.

Christian AtsuFoto: Iam Burn/News Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Christian Atsu a fost scos în viață din dărâmături!”, a afirmat jurnalistul Yagiz Sabuncuoglu, potrivit cărui directorul sportiv Taner Savut nu a fost încă găsit.

Hatayspor a dezmințit inițial informațiile oferite seara trecută de cotidianul portughez A Bola, dar Mustafa Ozat, ofițerul de presă al clubului, a precizat marți că Atsu a fost transportat la spital, acesta fiind rănit.

Pe 5 februarie, Atsu aducea victoria echipei sale în fața celor de la Kasimpasa (etapa 23 din SuperLig), scor 1-0, reușind să înscrie în minutul 90+7.

Fost fotbalist la FC Porto, Chelsea și Newcastle, Atsu a jucat de 60 de ori pentru naționala Ghanei și a marcat 10 goluri. Atsu este căsătorit și are trei copii.

Un cutremur major cu magnitudinea 7,8 a lovit luni centrul Turciei și nord-vestul Siriei, provocând moartea a peste 4.800 de persoane și rănirea a mai multor mii de oameni. Multe clădiri s-au prăbușit în regiunea acoperită de zăpadă, forțele de salvare începând căutarea supraviețuitorilor prinși sub dărâmături. Cutremurul, care a avut loc la primele ore ale acestei dimineți de iarnă, a fost urmat la prânz de un alt seism devastator, de magnitudine 7,7, potrivit agenției europene de profil.