Christian Atsu, fotbalist legitimat la gruparea Hatayspor, ar fi prins sub dărâmături după cutremurul care a lovit Turcia, iar Volkan Demirel (legendă a clubului Fenerbache) a cerut ajutorul autorităților.

Christian AtsuFoto: Iam Burn/News Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Christian Atsu, prins sub dărâmături

Presa locală informează că jucătorii Burak Oksuz şi Bertug Yildirim au fost scoşi din dărâmături, iar Ekrem Eksioglu şi Osman Ates (membri ai echipei tehnice) au supravieţuit şi ei.

Christian Atsu și directorul sportiv Taner Savut ar fi „blocați sub dărâmăturile unei clădiri distruse” și nu au fost încă găsiți.

Cu doar o zi în urmă, Atsu aducea victoria echipei sale în fața celor de la Kasimpasa (etapa 23 din SuperLig), scor 1-0, reușind să înscrie în minutul 90+7.

Fost fotbalist la FC Porto, Chelsea și Newcastle, Atsu a jucat de 65 de ori pentru naționala Ghanei.

Volkan Demirel, apel disperat după cutremurele din Turcia

Antrenor al echipei Hatayspor, Demirel nu și-a mai putut stăpâni emoțiile și a început să plângă în timp ce cerea ajutor.

„Aici este numai suferință, au murit mulți oameni. Vă rog, ajutați-ne! Trimiteți salvări! Nu putem să-i găsim pe cei apropiați. Nu putem face prea multe singuri. Situația este foarte rea și nu doar la Hatay, ci peste tot în jur. Vă rog, ajutați-ne, pentru numele lui Dumnezeu” - Volkan Demirel.

Un cutremur major cu magnitudinea 7,8 a lovit luni centrul Turciei și nord-vestul Siriei, provocând moartea a cel puțin 1.800 de persoane și rănirea a mai multor mii de oameni. Multe clădiri s-au prăbușit în regiunea acoperită de zăpadă, forțele de salvare începând căutarea supraviețuitorilor prinși sub dărâmături. Cutremurul, care a avut loc primele ore ale acestei dimineți de iarnă, a fost urmat la prânz de un alt seism devastator, de magnitudine 7,7, potrivit agenției europene de profil.