După mai multe sezoane în prima divizie din Spania, fotbalistul a devenit cetățean indonezian datorită strămoșilor săi și îndeplinește funcția de rajah, la fel ca și străbunicul său.

Jordi AmatFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Jordi Amat a devenit rajahul insulei Siau din Indonezia

Viața lui Jordi Amat a luat o turnură interesantă. Născut în Spania, la Canet de Mar, acesta a devenit cetățean indonezian datorită bunicii sale, jucător în echipa națională, dar și rajah al insulei Siau, la fel ca și străbunicul său, scrie Marca.

„Când eram mic, bunica îmi spunea că sunt prințul moștenitor, dar credeam că este doar o poveste și nimic mai mult”, a declarat Amat.

Fost jucător la Espanyol, Rayo Vallecano sau Real Betis, spaniolul evoluează acum pentru clubul Johor din Malaezia și în paralel este unul dintre cei 70 de rajahi ai Indoneziei, în cel mai mare arhipelag al lumii, cu 17.500 de insule și peste 250 de milioane de locuitori.

Internațional la toate categoriile de juniori pentru Spania, Amat a primit cetățenia indoneziană în noiembrie 2022 și a debutat pentru echipa națională în meciul câștigat cu scorul de 2-1 împotriva Cambogiei.

„Titlul de rajah nu este la nivelul a ceea ce cunoaștem noi despre prinți și nu se compară cu cel al regilor Spaniei. Trebuie să lucrez pentru oameni și să aduc o contribuție financiară pentru rezolvarea problemelor de pe insulă”, susține fotbalistul-rajah.